Dit ben ik, persoonlijke ontwikkeling, millennials, Bureau dit ben ik, boek, guusje slagter, trainingen, workshops

Persoonlijke ontwikkeling binnen het onderwijs

Op school doe je veel inhoudelijke kennis op: je leert over taal, rekenen, hoe de maan om de aarde draait, hoe je een business plan schrijft en wie Willem van Oranje was. Wij geloven erin dat het even belangrijk (en misschien nog wel belangrijker) is om je op persoonlijk gebied te ontwikkelen en dus ook meer te leren over wie jij bent. Op basis daarvan snap je beter waarom je iets leuk vindt, waarom je keuzes maakt en hoe je hiermee omgaat. Met die informatie kun je vervolgens weer bewuste keuzes maken op basis van wat jij belangrijk vindt, wat goed van pas komt bij bijvoorbeeld een profiel-, studie- of baankeuze.

Binnen onderwijs bieden wij twee verschillende leermethodes aan:

Voor middelbare scholieren

Mentoren hebben intensief contact met hun mentorleerlingen en daarom geloven wij erin dat zij het beste in staat zijn om deze persoonlijke reis met hen te maken. Daarom hebben we voor mentoren en onderwijsbegeleiders een train-de-trainer programma ontwikkeld van de ‘Dit Ben Ik’ methodiek. Te beginnen met de module ‘kernwaarden’.
Ditbenik, persoonlijke ontwikkeling, Bureau dit ben ik, boek, guusje slagter, trainingen, workshops

Voor studenten

Het is onze droom dat ooit persoonlijke ontwikkeling een officieel onderdeel van het curriculum wordt. Tot die tijd weten wij dat het lesprogramma zoals het nu is al voldoende tijd in beslag neemt. Daarom kiezen wij ervoor om onze methodiek aan te bieden als workshop als onderdeel van een projectweek of extra curriculum. Bij de workshops ligt de focus op de persoonlijke ontwikkeling van studenten; het ontwikkelen van hun kernwaarden (en eventueel identiteit en visie). Zodat de studenten na en tijdens hun studie inzicht hebben in wat hun naast hen diploma sterk en uniek maak.

Ik wil iets anders:

Wil je meer weten over wat wij kunnen bieden binnen onderwijs of brainstormen over andere manieren om de Dit Ben Ik methodiek toe te passen? Neem dan contact met ons op!