kernwaarden, persoonlijke ontwikkeling, zelfinzicht, onderwijs, zelfreflectie, intrinsieke motivatie, weten wat je wilt, dit ben ik, keuzes, creatieve vragen

Persoonlijke ontwikkeling voor het voortgezet onderwijs

Eigenaarschap, profilering, de verantwoordelijkheid bij de leerling leggen. Dat zijn de woorden van het toekomstig voortgezet onderwijs. Maar hoe kunnen leerlingen zichzelf profileren, wanneer onderwijs geen focus legt op persoonlijke ontwikkeling? Wanneer leerlingen niet weten wat ze willen? Wat voor hen belangrijk is?

Bureau ‘Dit Ben Ik’ stimuleert zelfkennis, zelfreflectie en zelfvertrouwen van leerlingen. Dit doen we door mentoren en studiegeleiders een ‘Dit Ben Ik’ training te geven. Met deze training kunnen mentoren en studiebegeleiders zelf het trainingstraject wat wij hebben ontwikkelt aanbieden aan leerlingen.

Onze innovatieve en interactieve manier van lesgeven vergroot het zelfinzicht van leerlingen. Hiermee leren leerlingen kritische vragen te stellen aan zichzelf.
Door een mix van creativiteit en theoretische achtergrond zorgen we voor leuke lessen. Leerlingen zijn met plezier hun zelfreflectie aan het trainen. Hierdoor worden ze gestimuleerd in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit stelt ze in staat bewustere keuzes te maken in de toekomst.

Nadine (15): “Ik heb meer het gevoel dat ik mezelf ken en waarom ik zo denk zoals ik denk”
Mark (16); “Je leert jezelf goed kennen aangezien je dit nooit doet. Ik heb na de lessen regelmatig andere kunnen vertellen over personal branding, wat ik leerde en wat het inhoudt”
Fabienne (17): “Ik heb echt geleerd wat ik wil en dat ik moet gaan studeren en moet gaan doen wat ik leuk vind ook al wordt ik er niet rijk van, dat geld komt wel”

Ja ik ben nieuwsgierig:

Download de brochure:

kernwaarden, persoonlijke ontwikkeling, zelfinzicht, onderwijs, zelfreflectie, intrinsieke motivatie, weten wat je wilt, dit ben ik, keuzes, creatieve vragen